Laatste nieuws van V-HAAREN.NL

 • Wat is roltappen en wat is het verschil met snijdend tappen?
  on september 22, 2020 at 3:08 pm

  Roltappen is het vervaardigen van een schroefdraad waarbij de schroefdraad niet gesneden wordt, maar gevormd door vervorming van het materiaal. Het is een spaanloos proces waarbij de draad als het ware ‘gerold’ wordt. Omdat het materiaal niet gesneden wordt, is bij draadrollen de voorboormaat groter dan bij draadsnijden. Meer informatie over roltappen vindt u op de website van Dormer Pramet.

 • Welke maat moet ik voorboren?
  on september 10, 2020 at 9:10 am

  Welke maat moet ik voorboren? Een veel gestelde vraag waarbij Dormer Pramet je graag helpt. In het volgende artikel legt Dormer Pramet uit wat het belang van de juiste boor is en vind je een handig overzicht met de perfecte maat.

 • Verspaningstip. Hoe voorkom je oppervlakte uitharding bij roestvast staal
  on september 2, 2020 at 12:05 pm

  Hoe voorkom je oppervlakte uitharding bij roestvast staal? Tip! Verminder de snijsnelheid, gebruik gecoat gereedschap, en gebruik een goede smering. Meer Meer tips of informatie over roestvast staal vindt u op de kennisbank van Dormer Pramet.

 • RED ROOSTER Doorslijper 75mm
  on augustus 28, 2020 at 10:02 am

  Deze RED ROOSTER doorslijper wordt gebruikt met 75 mm doorslijpschijven. De slijpkop is kantelbaar in een hoek van 25° in 2 posities. Door de flexibel te kantelen kop voor moeilijk bereikbare plaatsen, hierdoor zijn de ergonomische eigenschappen maximaal en kunt u met een hoge precisie slijpen.

 • Vermijd dat boutverbindingen vanzelf loskomen. Falen is geen optie.
  on augustus 26, 2020 at 10:02 am

  Traditionele bevestigingsmethodes laten spelingen. LOCTITE schroefdraadborgmiddelen vullen die op. Ontdek hoe in onze volgende GRATIS Online Training en chat met experts! 🔴 Schrijf u nu in voor onze volgende GRATIS #LOCTITE #Webinar ▶️ https://bit.ly/loctitewebinar

 • LOCTITE Schroefdraadboring Webinar!
  on augustus 20, 2020 at 11:59 am

  tip: Neem deel aan de gratis online LOCTITE-training over Schroefdraadborging & en ontdek waar LOCTITE voor staat. Schrijf u nu in voor de GRATIS online training: Geen onvoorziene stillstandtijden meer met LOCTITE schroefdraadborging! Schrijf u nu in ▶

 • Stiftfrezen in alle soorten en maten
  on augustus 18, 2020 at 2:57 pm

  De hardmetalen stiftfrezen van Dormer Pramet hebben zich inmiddels bewezen door de hoge kwaliteit. De veredelde en geharde stalen schacht biedt stijfheid en sterkte, die doorbuigingen en trillingen vermindert. Doordat ze beschikbaar zijn in verschillende soorten en maten zijn ze voor vele toepassingen geschikt. Hans van Steenis, manager Dormer Pramet, legt in de bijgevoegde video uit welke verschillende soorten vertandingen er zijn en hoe deze het beste kunnen worden ingezet.

 • Alles over gasdraad
  on augustus 13, 2020 at 10:47 am

  Gasdraad is een verzamelnaam voor schroefdraadverbindingen die veelal worden toegepast bij leidingen en producten waar een medium door wordt getransporteerd of in wordt bewaard. Wereldwijd zijn er nogal wat verschillende soorten (normen) gasdraad waarvan een deel rechte (parallel) en een deel conisch (taps) is. Lees meer op de kennisbank van Dormer Pramet.

 • LOCTITE Schroefdraadboring Webinar!
  on augustus 11, 2020 at 2:48 pm

  Neem deel aan de gratis online LOCTITE-training over Schroefdraadborging & en ontdek waar LOCTITE voor staat. Schrijf u nu in voor de GRATIS online training: Geen onvoorziene stillstandtijden meer met LOCTITE schroefdraadborging! Schrijf u nu in ▶

 • Dormer hardmetaalboren type Force X en M
  on augustus 4, 2020 at 3:54 pm

  De Dormer hardmetaalboren type Force X en M zijn ontwikkeld voor hoogproductief boren en hebben een bijzondere CTW spaangroefconstructie die zorgt voor sublieme naslijpmogelijkheden.

 • Download nu het eBook!
  on juli 23, 2020 at 11:26 am

  Wist u dat er bij de mechanische bevestigingsmethodes slechts 15 % contactoppervlak is binnen in een boutverbinding van klasse 2? De LOCTITE schroefdraadborgmiddelen vullen de 85% luchtholte op. Zo vullen ze de speling en garanderen ze de borging van de boutverbinding. Door deze borging voorkomen ze loslopen en verhogen ze de betrouwbaarheid van de boutverbinding. 🔽 Lees meer hierover in deze e-book 🔽

 • Uitbreiding afsteek- en insteekgereedschap
  on juli 15, 2020 at 9:45 am

  Dormer Pramet heeft zijn assortiment afsteek- en insteekbewerkingen met diverse belangrijke gereedschappen uitgebreid. Dit omvat een compleet aanbod voor een verscheidenheid aan bewerkingscondities en materialen, waaronder een nieuwe wisselplaat, twee nieuwe geometrieën, een nieuwe hardmetaalsoort, nieuwe bladen en een gereedschapshouder. Theo Werkman, technish specialist bij Dormer Pramet vertelt u er alles over.

Onze Partners